torstai 2. marraskuuta 2017

Välipostia


SNY lähetti minulle askartelua. Kiitos kovasti. Oli ihana yllätys postipäivänä, jolloin tuli myös joku ihme karhulasku. Luulen sen ajoissa maksaneeni, mutta laiskana ihmisenä en jaksa, vaan maksan uudestaan. Poliklinikkamaksu. Ihan samansuuruisen laskun olen terveydenhuoltoon maksanut, mutta... No, en vielä laittanut maksuun. Harkitsen hetken. Niillä kympeillä voisin ostaa vaikka kolme litraa punaviiniä tai pinon kirjoja, melkein uudet kuomatkin. 


Tuosta SNYn kortista pitäisi tulla tällainen. Teenkö itse vai annanko mummotettaville lahjaksi. He varmaan tykkäisivät mutta tykkään minäkin. Jätän asian hautumaan ja poistun takavasemmalle. Harkitsen takkiostosta. Ei ole talvitakkia, siis ehjää, mutta ei ole eurojakaan. Tyttäreltä kysyin, ostanko. Häneltä kannattaa aina kysyä raha-asioista. Olen hänet hyvin kasvattanut. Sanoi joo, hyvä takki pitää olla. Kirpputorilta saisin samalla hinnalla varmaan kymmenen takkia, mutta nyt himottaa tuo sikakallis. Menen kauppaan sovittelemaan, jos pääsen ajoissa liikkeelle. On taas kurssipäivä. Kirjoitin navetasta, siitä vanhasta.

9 kommenttia:

  1. Älä nyt hyvä ihminen tarkistamatta maksa, kai se maksu minkä luulet maksaneesio, näkyy nettipankissa?
    Hyvä takki pitää olla, totta, onneksi ei ole uuden kaipuuta, itse käyn huomenna koluamassa kirpparin tai kaksi. Mieti miten monta punkkupulloa saa kun ostaa takin kirpparilta?? Ja juustoja, ja muuta namia ynnä herkkua...uih! Hihihiiii... .
    Tuo kortti näyttää hauskalta.

    VastaaPoista
  2. Olen samaa mieltä "Sus'"n kanssa. (Miten Sus' onkin niin vaikea taivuttaa?) Jos olet maksanut laskun päivänkin myöhässä, heidän järjestelmänsä lähettää heti karhun. Karhussa varmaan lukeekin, että asia on ok, jos olet jo maksanut laskun. Tarkasta asia!
    Kiva välimuistaminen! Se on tarkoitettu sinulle. Ei mummon tarvitse antaa kaikkia juttuja lapsenlapsille. Varsinkin, jos tykkäät sen itse koota.

    VastaaPoista
  3. Pidä kortti!Se on sinulle. Mummotettaville voit viedä joskus vaikka lakupötköt.

    Possu kiihtyy äkkiä nollasta sataan, jos saa laskun, jonka muistelee maksaneensa. Äkkiä verkkopankkiin tarkistamaan ja sitten kiireesti soitto lähettäjälle.

    VastaaPoista
  4. Muiden kanssa samaa mieltä: tarkista tarkista tarkista! Älä ihmeessä maksa tuplaten, ei ne hyvitä seuraavalla kerralla kuitenkaan, eikä palauta (eivät huomaa kuitenkaan, että oot maksanut kahteen kertaan).
    Aattelepa, minkä loven se turha tuplamaksu tekee sun talvitakkibudjettiin.

    Ja kortinkin pidät itse - voithan vaikka tehdä sen yhdessä mummotettavien kanssa, mutta jätät sen omaan hyllyyn, jos tuntuu, että haluat sillä mummotettaviakin samalla ilahduttaa. Mutta itsellä pidät sen valmiin kortin :)

    Raati alkaa olla puhunut, vai mitä :D

    VastaaPoista
  5. Kovin yksimielinen raati tuntuu olevan - kaikesta.

    VastaaPoista
  6. No noudatitkos raadin mielipiteitä?

    VastaaPoista
  7. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  8. Ihan itse välimuistamisen pidät, ja vaikka mummutettavien kanssa teet yhdessä.
    Hyvä, kun noudatit raadin ohjeita!

    VastaaPoista

Mammuttimaiset kiitokset kommentistasi!
Aina on kiva, kun joku sanoo jotain, ilmaisee mielipiteensä, osoittaa käyneensä tälläkin tontilla.