keskiviikko 22. maaliskuuta 2017

Posti taas kuntoutuu

SNYpakettini osoite oli aivan oikein, mutta posti oli päättänyt, että minun pitää vähän parantaa kaupungin tuntemusta ja lähettänyt paketin toiselle puolen kaupunkia. Oli avartavaa matkailla pitkin poikin. Mutta nyt on paketti kotona avattuna.


Tällainen näkymä avautui, kun sain paketin kannen irti. Eikös olekin jännää?

 

Sitähän piti ruveta purkamaan. Käsityöpussukaksi nimetty kassi on ihanan keväinen vihreine vuorineen. Enköhön minä ota tätä käyttöön käsityön kuljetukseen, säilyttämiseen, piilottamiseen, kun tässä on kohta edessä jotain ennen kokematonta neulontaa.
Mukana oli myös mittanauha, jolla voin vaikka mahaani mittailla, kun olen syönyt nuoa suklaamunat. Nehän voisi säästää virpojille, mutta tuhkapaastohan vaatii suklaata. Sen sijaan silmukkamerkeistä saatan tehdä kaulakorun nuoremmalle mummotettavalle. Ovat niin ylettömön söpöjä, juuri sellaisia, joista mummotettava tykkää. Ne on nuo HelloKityt tuossa pussukan päällä.

Sitten oli pääsiäissäväystä tipun mallisen teesiivilän muodossa. Siivilällä on mukana oma munakuppi, johon tipun voi laittaa lepäämään käytön jälkeen. Ja teetähän pitää juoda paljon, koska nyt on tutkimuksissa todettu, että teenjuonti vähentää dementiariskiä. Teetä mummolle!


Ja lopuksi ihanan pehmoista ohutta lankaa - ja ohje... huiviin!  
Minä en ole ikinä tehnyt huivia, en käytä niitä, enkä edes tunne ketään, joka käyttäisi. En ymmärrä huivien merkitystä. Kaulaliinan ymmärrän, mutta huiville en keksi käyttöä. Mutta varmaan monet niitä käyttää, kun niitä paljon tehdään. Joten joo SNY! Minä lupaudun tekemään huivin eli lisäohjeita voi hissukseen lähettää. Mallitilkkua en kyllä tee, rajansa kaikella. Nyt voi sitten kaikki jännätä, mitä huivistani tulee. Minähän voin vaikka arpoa sen, jos valmistuu ... siis kun valmistuu. Ryhdyn perehtymään ohjeeseen, kunhan Koirapoika on ulkoilutettu. Saakohan lankapaastoon laskea mukaan myös lahjalangoista tehdyt jutut?

Kiitos SNY! Oli hienosti kasattu paketti. Kovasti tykkäsin vaikka tuo huivi arvelutti. Mutta varmaan dementiaa ehkäisee sellainenkin itsensä haastaminen, että rupeaa huivia neulomaan.

10 kommenttia:

  1. 4334. "Lahjaksi saadut langat on lupa vastaanottaa ja niistä tehdyt käsityöt saa laskea paastosaldoon."
    Ihana paketti! Tuo käsityöpussukka pisti heti silmääni. Onkohan parisi tehnyt sen itse? Minkä huiviohjeen sait? Jään odottamaan, että saan ihailla neulomaasi huivia.

    VastaaPoista
  2. Kiva pakekki, tuo pussukka on ihana! Huivien neulominen on tosi kivaa, mutta niiden käyttö jää vähälle.
    t. nimimerkki noin 20 huivia käyttämättömänä vaatehuoneessa

    VastaaPoista
  3. Minäkin ihastuin pussukkaan. On ihan minunnäköinen, joten otan käyttöön. Yleensä säilyttelen neuleitani muovipusseissa, mutta onhan tuo paljon hienompi.
    Huiviohje on sellainen keväthuivi, jossa tulee pätkä ohjetta kerralla. Vähän edelleen tuumin kannattaako ruveta noita lankoja pilaamaan, kun joku voisi niistä tulla onnelliseksi. Mutta täytyyhän minun, kun on minulle annettu. Kovin on ohutta ja haaleaa lankaa, mutta myös kovin mukavantuntuista käsiin. Pitää ottaa joku riemunkirjava työ seuralaiseksi. Ensin pitäisi tietenkin keriä ja kaivaa puikot esille. Mutta eiköhän se kohta onnistu.

    VastaaPoista
  4. :) Kiva kuulla, että pussukka oli mieleinen. Kyllä, se oli paketin itsetehty osuus, unohtui mainita kirjeessä.
    Kiva kuulla, että haastat itsesi huivin tekemisessä. Mikäli lanka tuntuu liian ohuelta, niin voit tehdä huivin kaksinkertaisesta langasta, puikkovinkkini kaksinkertaiselle langalle (huiviin) on 4-5.
    Mikäli lanka loppuu kesken, lupaan lähettää sinulle lisää :)

    Laittelen siis ensi viikolla seuraavan ohjeen tulemaan.

    Itse olen kovasti mieltynyt huiveihin, niitä pitää olla monta... Käytän kaulaliinan tilalla yleensä kolmionmallista huivia, joko niin että kolmio on edessä ja siivekkeet kiertää takaa eteen tai sitten hartioilla kolmion kulma takana. En osaisi olla ilman...

    Terkuin SNY:si #7

    VastaaPoista
  5. ihana paketti ja todella kaunis kassi!

    Minusta tässä on mukavaa, että on sinua haastettu, astumalla ulos sielä omalta mukavuusalueelta.
    Itsellä on revontulihuivi aina kaulassa, kun ulos menen. En tulisi pärjäämään ilman sitä.
    Tuohan on mukavaa, kun pieni ohje kerrallaan! Pysyy mukana!

    VastaaPoista
  6. Toivottavasti riittäisi yksi kerä ;)
    Mukavampi olisi pysyä mukavuusalueella, mutta ei auta. Jos olisi joku hehkuva oranssi tai punainen, voisib kuvitella pitäväni huiviakin. Tuo lanka on kyllä ihanan pehmoista eli nahka sen varmaan kestäis. Mutta hyvä jos jotain tästä tulee.

    VastaaPoista
  7. Kaunis paketti! (Salaisesti kuiskaan, että minullakin on lankaa odottamassa huivin tekoa...) En minkään käytä huiveja kuin joskus harvoin, vaikka lämpöä arvostankin. Juhliin huvit ovat ihan omiaan. Aloita vaan reippaasti huvin teko, saatan yrittää samaa itsekin.

    VastaaPoista
  8. No, nythän emo laittoi huivihaasteenkin, joten näillä mennään.

    VastaaPoista
  9. Hih, pitäähän teidät jotenkin haastaa mukaan ;)

    VastaaPoista

Mammuttimaiset kiitokset kommentistasi!
Aina on kiva, kun joku sanoo jotain, ilmaisee mielipiteensä, osoittaa käyneensä tälläkin tontilla.